ChampagneUltra 2015: Så ble det 14!

Torsdag 31. desember 2015: Årets siste dag og årets siste ultraløp.

ChampagneUltra 2015 ble arrangert av Romerike Ultraløperklubb for andre gang. Det var 52 påmeldte til løpet. For meg skulle dette bli det 14. ultraløpet i 2015, noe som ville tilsi en “norsk rekord” i antall ultraløp på norsk jord i løpet av et år! Ikke dårlig for en hobbymosjonist som meg!

Som vanlig hadde jeg fulgt med på værmeldingen i dagene før. Dagen før så det skikkelig ille ut med regn og 2-3ºC. Det skulle regne utover natten, men yr.no mente at det skulle bli kaldere. På morgenen selve dagen var det blitt noe kaldere og det regnet ikke. Yvonne og jeg satte oss i bilen og kjørte oppover mot Sessvollmoen der starten skulle gå klokka 09:00. Der traff vi store deler av ultrafamilien, kjente fjes og fjes vi ikke hadde blitt kjent med ennå. 50 kilometer i rundløype ga gode muligheter til å gjøre noe med det.

For meg utartet løpe seg temmelig normalt. Jeg startet med en runde sammen med Yvonne, men etter dette ville hun løpe med musikk på øret. Jeg satte derfor litt fart og tok to relativt raske runder (omtrent 52 minutter på 10km hvis det kan sies å være raskt). Fjerde runden gikk derimot mye roligere. Etter omtrent 35 kilometer traff jeg “veggen” og kjente at Ribbemaraton bare noen dager tidligere begynte å gjøre seg gjeldende. Jeg fikk noen negative tanker, men for meg var det ikke noe alternativ å stå av etter fire runder. Jeg fikk byttet litt tøy og varmet meg litt ved passering og la ut på siste runden som også ble tung, men også deilig siden jeg visste at det snart var målgang. Jeg klarte å komme inn på rett under 5 timer (4:58:14) og er veldig fornøyd med det, særlig med tanke på at jeg syntes det var tungt å løpe i snø og skare. I tillegg løp jeg veldig mye alene og da blir det letter å fokusere på at det gjør vondt her og der.

Glatt med snø og is

Glatt med snø og is

I år har jeg altså klart målet mitt med antall ultraløp! I utgangspunktet var planen 12 ultraløp på norsk jord, men med 8 løp før sommerferien så jeg at det kunne bli flere. Etter å ha hørt at Knut Kronstad tidligere hadde løp 13 ultraløp på et år så tenkte jeg at det kunne være en morsom rekord å ta. Knut løp riktig nok alle ultraløpene det året, en bragd det ikke er mulig å gjennomføre lenger. På lista over løp jeg hadde planer om å delta i hadde jeg 14 løp siden jeg var redd for skader eller at jeg på andre måter skulle bli forhindret fra å stille til start. En annen mulighet var jo selvfølgelig at jeg ikke klarte å gjennomføre et løp eller to. Dette hadde jeg ikke rom for dersom alle 14 skulle fullføres.

Meg og Knut Kronstad. Knut hadde tidligere rekorden med 13 norske ultraløp på et år.

Meg og Knut Kronstad. Knut hadde tidligere rekorden med 13 norske ultraløp på et år.

Nå er jeg ikke en som løper særlig fort, men jeg kan tydeligvis holde ut ganske lenge og klarer store mengder og restituerer relativt raskt. Som jeg tidligere har skrevet så løper jeg mange langturer og det har nok gitt meg den utholdenheten jeg trenger.

Her er lista over ultraløp jeg har deltatt i i 2015:

 1. Bislett 50k
 2. Røyse Ultra
 3. Vestfold Ultrachallenge
 4. Kickmaster Ultra
 5. Ecotrail 80km
 6. Skuggenatten 12-timars
 7. Farris Ultra
 8. Romeriksåsen på Langs
 9. Røde Huset Backyard Ultra
 10. DobbelTravern
 11. OsloTrippelen
 12. Halden Ultraintervall
 13. Bislett 24-timers
 14. ChampagneUltra 2015

 

I tillegg har jeg deltatt i en virtuell ultra (Ultraintervalchallenge),  tre maratonløp (Påskeharemaraton, Påskemaraton og Ribbemaraton), to 10k’er (Sentrumsløpet og Skjørteløpet) og en sekstimers multisport konkurranse (AIM Challenge). Midt oppe i dette har jeg også fått 4 treningsturer på over ultradistanse (hhv 50km, 73km, 79km og 85km). Totalt ble det 4289 kilometer med løping i 2015. En anseelig mengde om jeg må si det selv. I 2016 får det bli litt mindre.

Takk til alle som har løp sammen med meg på alle løpene. Det er så utrolig mye lettere å løpe når man snakker sammen med hyggelige folk og deler opplevelsen. Særlig takk til kona mi, Yvonne som har løpt seks av løpene sammen med meg (i tillegg har hun løpt et uten meg). Takk for at du har latt meg drive med dette tullet. Takk til barna mine som også har godtatt at pappa er borte mye.

Og ikke minst takk til alle arrangører og frivillige som er med på å gjøre dette mulig. Det er vel ikke mulig å tjene særlig med penger på å arrangere ultraløp i Norge så vi er helt avhengig av frivillige som stiller opp med dugnadstimer. Tusen takk alle sammen!

 

Bilder fra ChampagneUltra 2015:

Read 2 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.