“Aldri” mer 10k!

Da var årets utgave av Sentrumsløpet unnagjort. På forhånd hadde jeg ikke forberedt meg i det hele tatt til å løpe fort. Intervaller har vært omtrent ikke-eksisterende i mitt treningsopplegg siden Hytteplanmila i oktober 2014. Fokuset i år er på lange løp, men jeg hadde meldt meg på Sentrumsløpet rett etter forrige utgave og siden jeg har løpt hvert år siden 2010 måtte jeg jo stille!

Tilstanden til beina var jeg usikker på etter en har motbakkeøkt tidligere i uka. To dagers seminar med masse mat rett før løpet var nok heller ikke optimalt. At en kollega lurte meg med på løpetur når jeg egentlig skulle ha hviledag var nok heller ikke positivt. Uansett, jeg gikk hardt ut og skulle gi alt for ny PB!

Opp mot Slottet gikk det relativt fint, selv om jeg merket at beina var tunge. Videre inn i Frognerparken hadde jeg kontakt med planen (planen la opp til negativ splitt). I Bygdøy Alle forstod jeg imidlertid at jeg ikke ville klare å øke nok til PB. Beina hadde fått nok! Jeg “safet” derfor inn mot mål slik at jeg kom inn på 41:54, ca 30 sekunder raskere enn forrige gjennomføring av Sentrumsløpet.

10k er en distanse jeg ikke helt kan si jeg liker. Det er veldig slitsomt hele veien. Derfor tenkte jeg at dette skal jeg aldri mer bli med på da jeg passerte målstreken. I dag er jeg usikker på om jeg kommer til å overhold det…

Etter målgang ble det en rolig 14 kilometers transportetappe mot Sandvika. Denne turen gikk i ca 6:15-tempo sammen med kona. Det var langt hyggeligere! Nå blir det flere hviledager frem mot Vestfold Ultra Challenge neste helg. Beina må få nok hvile til dette. Jeg har begynt å studere løypa og ser at jeg skal få noen motbakker å bryne meg på. Det blir utfordrende og moro, gleder meg til å se hvordan kroppen og beina takler et slikt løp!

 


Read 1 comment

  1. Pingback: Løp jeg skal være med på i 2015 | løpegutt

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.