Bislett 50k Indoor Challenge 2015

Lørdag 14. februar 2015 var det tid for Bislett 50k Indoor Challenge igjen. Dette ble tredje gangen jeg deltok i dette løpet. Nytt i år var at løpet ble arrangert av Bislett Alliansen og at det var to puljer. Første pulje startet klokka 10:00 og var for de raskeste løperne. Jeg hadde meldt meg på i pulje 2 og skulle starte klokka 14:30.

Siden løpet var på Valentinerdagen hadde jeg også overrasket kona med deltagelse i løpet. Hun har løpt en ultra-distanse tidligere (og jeg tror hun hatet det), men hun tok utfordringen på strak arm! Hva er vel mer romantisk enn å tilbringe time etter time under tribunen på Bislett på en dag som dette?

For min egen del startet jeg med en plan som skulle ta meg til 4:30 på distansen, det tilsvarer rundetider på ca 2:57. Jeg skulle starte med rundetider på overkant av 2:50 og holde det så lenge som mulig, før jeg helt sikkert ville gå opp i rundetider etterhvert. Jeg klarte å holde planen temmelig bra, fulgte Hilde Johansen noen runder, men det gikk litt for fort. Jeg slo også følge med en løper som løp med guide, deres tempo passet meg bedre. (Det var Eline Øidvin som løp med guide, meget imponerende og tusen takk for hjelpen.)

Etter rundt 35 runder ble jeg overrasket over hvor lett det gikk og jeg begynte å drømme om maratonpassering på 3:30. Jeg var temmelig sikker på at jeg kunne klare det og økte farten litt. Heldigvis klarte jeg å slå det fra meg og senket farten til planen igjen. Maraton og 78 runder ble passert på 3:43:53, ny rekord uansett (jeg har aldri løpt maraton for å se hvor fort jeg klarer det)! Etter dette slappet jeg mer av og tok noen rolige runder før det ble litt mer fart mot slutten og målgang på 4:27:04!

Jeg tok nok ikke til meg optimalt med næring underveis. Tror nok det ble litt lite mat, men omtrent riktig mengde med væske. Drakk stort sett bare WinForce Carbo Basic, noe som har fungert bra for meg. Fikk i meg noen Clif-gels med litt koffein samt noen bananbiter. Jeg er temmelig sikker på at jeg burde ha fått i meg litt mer mat og kanskje noen salt-tabletter i tillegg, men jeg traff uansett ikke “veggen”. Jeg hadde heller ikke noe problemer med magen i det hele tatt så det var nok greit.

Underveis i løpet var det en ting som skremte meg litt. Jeg passerte ikke kona så mange ganger som jeg hadde regnet med! Jeg hadde regnet med at hun ville løpe en del saktere enn meg og at jeg derfor ville passere henne en del ganger. Men jeg passerte bare fire ganger! Hun kom i mål på imponerende 4:40:21!

 2015-02-14 19.18.01

Alt i alt ble det en flott Valentinerdag! Takk til Bislett Alliansen for et flott løp, og takk til kona for at hun tok utfordringen!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.