Treningstur i EcoTrail-løypa

Kart over løypa vi hadde planlagt å løpe.

Kart over løypa vi hadde planlagt å løpe. Skjermbilde fra www.mapometer.com

Lørdag 21. februar forsøkte kona og jeg oss på å løpe første del av EcoTrail Oslo-løypa. Målet var å løpe fra Operaen og opp langs Akerselva til Maridalsvannet. Vi var temmelig sikre på at dette skulle være uproblematisk. Fra sørenden av Maridalsvannet skulle turen gå på veier øst for vannet og rundt til nordenden av vannet. Her var det nå skiløyper så vi var usikre på om det ville være mulig å løpe her. Den siste delen opp til Fagervann og ned til Sognsvann var vi egentlig mest i tvil om at ville være mulig å gjennomføre.

Vi startet ut i seneste laget klokka kvart over to. I flott vær løp vi oppover langs elva. Det var tungt en uke etter Bislett 50k, men det gikk greit. Føret var fint de første 6-7 kilometerne, deretter ble det mer og mer is. Fra ca 10 kilometer startet skiløypene. Underlaget var hardt og vi snakket med noen skiløpere som ikke så noe problem med at vi løp videre. Opp til 16 kilometer på kartet var det ikke noe problem å løpe.

Videre opp mot Fagervann var det også skiløyper, men disse var i svært dårlig stand. Snøen var temmelig “råtten” og vi tro gjennom ofte. Siden dette var starten på den bratteste delen av turen og det ikke ville bli noen mulighet for å ta en snarvei etter dette, så valgte vi å avbryte turen her og løpe veien ned til Oslo S og ta banen hjem. At det begynte å bli sent, snart mørkt, vi hadde ikke med hodelykt samt at vi snart måtte hente barna hos barnevaktene gjorde denne avgjørelsen lettere.

På denne turen testet jeg også Sponser Long Energy Citrus. Denne drikken fungerte bra. Jeg har tidligere brukt WinForce, men gikk lei av smaken. Sponser smaker godt, men litt syntetisk sitron. Jeg hadde i alle fall ikke noe problem med magen på denne turen. Brukte også noen organiske gel fra Clif.

 

Uansett en flott tur, omtrent 28 kilometer ble fasiten. Kommer helt sikkert til å prøve meg på denne turen senere også. Må bare vente til snøen har gått og det har tørket litt i terrenget.

 

Her er turen på Garmin Connect:

Read 2 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.