Tre langturer og en debutant

Lommedalen sett fra By
Treningstur i Asker som endte rett inn i månelyset.

Treningstur i Asker som endte rett inn i månelyset.

Uke 13 ble en veldig fin treningsuke! Uken startet med en løpetur i Asker sammen med Hans Christian Fossum. Han har tidligere løpt halvmaraton og distansen vår denne dagen ble nettopp 21,1 km. HC og jeg har begge barn som trener kunstløp i Askerhallen og tok oss derfor en treningsrunde mens jentene våre trente. Dette ble en treningsrunde i snakkefart og med mange gode samtaler. Noen samtaler er lettere å ha når man løper og i dag var det en dag der vi begge trengte en slik tur. Turen løp jeg med Hoka skoene mine, sko som jeg begynner å like mer og mer.

Tirsdag til torsdag ble det noen kortere turer. Torsdagsturen ble spesiell med tanke på all snøen som kom den dagen. Turen ble bare drøye 5 kilometer, men det er moro å løpe med snø overalt. Dessverre var jeg litt seint ute så en del av snøen hadde allerede smeltet og det var vått overalt.

Fredag var hviledag. Jeg prøver å få 1-2 hviledager i uka og ser at jeg trives godt med det. Kroppen har nok også godt av det. Selv om jeg har lyst til å løpe hver dag så innser jeg at dette er viktige dager for fremgang og trivsel med løpingen.

 

Langtur på lørdag sammen med en debutant
For langturen på lørdag hadde jeg avtale om å løpe sammen med Karianne Mayer. Det lengste hun hadde løpt tidligere var halvmaraton i Oslo i 2013. Nå er hun påmeldt EcoTrail 45 km og målet for denne lørdagen var 30 kilometer i Asker. Vi startet fra Billingstad ca klokka 09:00 og løp ut mot Vettre og Vollen. Vi holdt fint snakketempo og Karianne var ved godt mot hele veien. Vi traff flere andre løper som hilste og slo av en prat. Det er kjempe hyggelig å snakke med “fremmede” løpere på denne måten. Man blir del av en liten stund i dere liv og deler tanker og erfaringer. Kanskje treffes man senere på diverse løp og konkurranser.

Etter ca 20 kilometer fikk jeg vite at Karianne hadde drukket vann hele veien, ikke sportsdrikk. Hun hadde også høflig avvist mine tilbud om Gel underveis. Fra dette punktet var det mest nedover så vi tok sjansen på at det skulle gå bra. Men ved 27 kilometer traff hun nok “veggen”. Etter å ha blitt tvangsforet med en gel og en liten gåtur så var hun i gang igjen. Da hun forstod at hun ville klare målet om 30 kilometer fikk hun litt ekstra energi og holdt humøret opp til vi var tilbake ved start.

Det var utrolig inspirerende å være med på en slik tur og se løpegleden hennes underveis! Karianne kommer til å takle utfordringen i EcoTrail på en flott måte!

 

 

Søndagstur med kona

Etter 18 kilometer i Lommedalen sammen med kona. Klubbjakka ble brukt for første gang i år, men ikke siste! Litt sliten etter lørdagens langtur, men smilte hele veien!

Etter 18 kilometer i Lommedalen sammen med kona. Klubbjakka ble brukt for første gang i år, men ikke siste! Litt sliten etter lørdagens langtur, men smilte hele veien!

Søndag ble det nok en litt lengre tur. Denne gangen sammen med kona. Vi løp inn i Lommedalen og inn til demningen ved Aurevann. Totalt ble denne turen på 18 kilometer og ukestotalen min kom på omtrent 91 kilometer. Ikke en veldig imponerende distanse, men en god uke med tre turer jeg kommer til å huske lenge!

Nå vurderer jeg Påskeharemaraton fra Ski til Sandvika på 31. mars mens jeg starter oppladningen til Røyse Ultra som går helgen 11.-12. april.

Read 2 comments

  1. Det er bra du tar deg av debutantene, Even (og kona).
    Den erfaringen hun gjorde med tanke på drikke og næring er gull verdt før EcoTrail… uten den erfaringen kunne hun fort endt opp med DNF.
    Forresten en veldig flott jakke du har på deg!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.