Påskeharemaraton 2016

Tirsdag 22. mars var det tid for det årlige Påskeharemaraton som arrangeres av Löplabbet-butikkene i Ski og Sandvika. Løpet er “lillesøster” til Ribbemaraton som går i samme trase, men motsatt vei.

Påskeharemaraton 2015 var første gangen jeg løp maraton og min PB er fortsatt derfra. I år var det ikke noe tanke om å sette ny PB på dette løpet. PÅ forhånd hadde jeg blitt forespurt av Elin Øydvin om jeg ville løpe som ledsager sammen med henne. Jeg svarte umiddelbart “JA” på dette. Ingen tvil om at jeg hadde lyst til å være med på dette. Eline har en skade på synsnerven og dermed sterkt redusert syn. Likevel så er hun en sterk løper og deltar i mange løp.

Min jobb ble å passe på at vi kom oss frem uten uhell og si ting som “høyre”, “venstre”, “kant opp”, “kant ned” og så videre. I tillegg måtte jeg passe farten slik at vi ikke startet for hardt eller at det gikk for sakte. Eline er god for å løpe en rask maraton så jeg kunne fått kjørt meg, men “heldigvis” for meg hadde hun løpt i Barcelona en uke tidligere og hadde ikke noe mål om ny rekord denne dagen. Eline og jeg hadde en flott tur sammen der vi pratet og delte mye sammen. Jeg skal ikke gjengi alt her, men kan si at dette er en tur jeg ikke vil glemme. Jeg er veldig glad for at Eline spurt meg, dersom du får muligheten til å løpe som ledsager anbefaler jeg at du gjør det! Dette var en flott opplevelse.

Vi klarte oss uten fall og jeg tok bare feil på høyre og venstre en gang  ?

 

 

Jeg var litt nervøs før turen og lurte på om jeg ville klare oppgaven. Det gikk veldig bra og jeg føler meg nå klar til den neste tilsvarende oppgaven jeg har tatt på meg. Da er det Kai Glenn Borgersen som skal ledsages i 80 km i terrenget under EcoTrail Oslo. Gleder meg!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.